Themaproeverijen


Om je in contact te brengen met allerlei bekende en onbekende wijnen heb ik de themaproeverijen bedacht. Het zijn er zo’n 15 per jaar. En allemaal rond een thema. Het kan over een druif, een appellatie, een regio of een land gaan. Of over een wijnstijl zoals rosé, versterkte wijnen, mousserend of wijnen met zoet. Of een combinatie. Zolang er maar een logische reden is om juist díe wijnen bij elkaar te zetten.

Voorbeelden

Een themaproeverij zou kunnen zijn zijn ‘Chardonnay zonder hout’ of ‘Pinot noir, buiten Frankrijk’. Of Riesling uit Duitsland. Voorbeelden van proeverijen in de afgelopen jaar: Port en Madeira, wijnen passend bij raclette (kaas), houtgerijpt rood en wit, wildwijnen en ‘Spanje’; de mogelijkheden zijn legio.

Beschikbaarheid

Soms bestel ik wijnen speciaal voor een themaproeverij; die moeten uiteraard wel na te bestellen zijn en binnen een week leverbaar. Alles om maar een zo compleet mogelijk beeld te geven van de wijnen uit een thema. Daarbij probeer ik met het thema wel zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de seizoenen en de beschikbaarheid van de wijnen.

Spijs

Wat is wijn zonder spijs? Daarom heb ik geregeld hapjes bij de proeverijen zodat je kan proeven wat het effect is van een wijn op bijvoorbeeld kaas, of juist andersom; wat het effect van een kaas is op verschillende wijnen. Leuk om dat zelf te ervaren.

Kosten

Een beetje afhankelijk van het thema heb ik 8 tot 12 wijnen openstaan. De proeverijen zijn altijd op zaterdagen van 12 tot 17 uur.
Je hoeft geen afspraak te maken en aan de proeverij zijn geen kosten verbonden. We geven graag uitleg bij de wijnen.

Wijn kopen

Mocht je een wijn willen kopen, dan heb ik meestal voldoende voorraad. Wil je meer kopen, dan is de wijn meestal de volgende week leverbaar. En natuurlijk worden, zoals altijd, aankopen van zes flessen of meer in de regio gratis thuisbezorgd.

Agenda

DATUM

24 & 25 februari
24 & 25 maart
28 & 29 april
26 & 27 mei
17 juni
28 & 29 juli
25 & 26 augustus
29 & 30 september
27 & 28 oktober
24 & 25 november
15, 16 & 17 december

THEMA

Pinot Gris, Grauburgunder en Pinot Grigio
Oogst 2022 – proef de nieuwe oogst uit 2022
Aspergewijnen
Rosés 
Grote zomerproeverij – ruim 35 wijnen op de proeftafels in de tuin
Zomerwijnen voor de thuisblijvers
Terug van vakantie – klassiekers uit de vakantiegebieden
Wildwijnen – witte en rode wijnen passend bij wildgerechten
Appassimento – rode én witte wijnen gemaakt volgens deze methode
Malbec – wijnen van de Malbec-druif uit de Oude en Nieuwe Wereld
Kerstproeverij 
%d bloggers liken dit: