Voorverkoop Château Le Crock 2017 – gesloten

Tot en met 30 april 2022 is het mogelijk om in te schrijven op de voorverkoop van Château Le Crock, een Cru Bourgeois ‘Exceptionnel’ uit Saint-Estèphe, Bordeaux. De gangbare verkoopprijs wordt € 39,90, maar is in de actieperiode € 29,90.

Als het gaat om ‘waar voor je geld’ in de Bordeaux, dan geldt dat zeker voor Château Le Crock. Dit wijnhuis uit Saint-Estèphe weet continu hoge kwaliteit te leveren voor een aangename prijs. Mede daardoor is Château Le Crock één van de zeer selecte wijnhuizen die twee jaar geleden de allerhoogste status van Cru Bourgeois ‘Exceptionnel’  bemachtigde.

Hoe voorverkoop werkt, leg ik HIER uit. Maar in het kort komt het hier op neer: u bestelt wijn die u nu betaalt en later uitgeleverd krijgt. Voor alle partijen in de keten prettig dat de wijn verkocht is. Voor u heel plezierig doordat u een groot inkoopvoordeel heeft.

Voorverkoop

Normaal per fles € 39,90 – Nu per fles € 29,90

  • Per fles leverbaar
  • Bij 12 flessen wordt de wijn in de originele houten kist van Château Le Crock geleverd
  • Verwachte levering: begin juni 2022

Reserveer nu snel – tot en met 30 april.
Dat kan telefonisch (026-363 46 55), via e-mail (peter@wijnkoperijmeijrink.nl) of in de winkel en krijg al in juni 2022 geleverd.

Wijnbeschrijving

Château Le Crock 2017
Appellatie: Saint-Estèphe, Frankrijk
Classificatie: Cru Bourgeois ‘Exceptionnel’

Druiven: 52% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 6% Cabernet Franc en 8% Petit Verdot
Neus: Zwarte bessen, pruimen, bramen en een lichte hint van cederhout en vanille
Mond: Stevige structuur door goed geïntegreerde tannine, en mooie ronde afdronk

Alcohol: 13,0 %
Serveren: 16 – 18 °C
Drinkbaar: vanaf 2022
Houdbaar: 15 tot 20 jaar

Gastronomisch: Perfect bij wat zwaardere vleesgerechten zoals entrecote, biefstuk (gegrild of gebakken) en ossenhaas, en bij gerijpte harde kazen zoals Comté of Oude Goudse


Advies

Hoe jonger u de wijn drinkt, hoe langer u de wijn moet beluchten. Of u ontkurkt de wijn minimaal een uur van tevoren of u schenkt de wijn over in een karaf. Dat heet laatste karafferen. Dat is wat anders dan decanteren. Dat is bedoeld om het depot – de droesem – in de fles te houden. Drinkt u de wijn over een jaar of tien, dan is het misschien raadzaam hem wel te decanteren. Beluchten hoeft dan niet meer.

Achtergrond

Château Le Crock is eigendom van de familie Cuvelier, tevens eigenaar van Château Léoville Poyferré (Grand Cru Classé). De wijngaarden van Le Crock liggen naast die van Château Cos d’Estournel en Château Montrose. De wijngaarden zijn hier even ideaal, met veel kiezels in de toplaag en zand en klei als onderlaag.


Het prestigieuze Château Le Crock
Château Le Crock
Een van de wijnkelders van Château Le Crock
Een van de wijnkelders van Château Le Crock

Dit bericht komt overeen met de MAILING van 23 april 2022


Gerelateerde artikelen

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggers liken dit: