Contactgegevens en openingstijden

Wil je de winkel bezoeken of op een andere manier contact hebben met Peter Meijrink, dan vind je hier de openingstijden van de winkel en de contactgegevens.

Contactgegevens en openingstijden van Wijnkoperij Meijrink in Velp

Contactgegevens

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag10:00 - 18:00 Nu open
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 18:00
Vrijdag10:00 - 18:30
Zaterdag09:00 - 17:00
ZondagGesloten

Kamer van Koophandel: 873 871 07

Btw – ID: NL 864 2806 34 B01

Wijnwinkel

In de afgelopen jaren heeft Peter Meijrink, een deskundige vinoloog en wijndocent, zijn wijnwinkel in Velp aanzienlijk ontwikkeld. Oorspronkelijk opererend onder de naam Sauter Wijnen Velp, heeft Peter zijn onafhankelijkheid op 1 september 2021 onderstreept door de eenmanszaak om te vormen naar Wijnkoperij Meijrink B.V. Ondanks deze naamsverandering blijft de vruchtbare samenwerking met Sauter Wijnen uit Cadier en Keer voortbestaan. Ze blijven gezamenlijk streven naar het uitbreiden van hun duurzame wijnassortiment.

Duurzaamheid is een kernprincipe voor Meijrink, waarbij hij focust op het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van biodiversiteit. Hij moedigt wijnliefhebbers aan om Europese wijnen te kiezen, die minder transportkilometers vereisen vergeleken met wijnen uit andere werelddelen. Dit draagt bij aan een lagere CO2-voetafdruk. De samenwerking met Sauter is grotendeels gebaseerd op hun gezamenlijke inzet voor duurzaamheid. Daarbij wordt kritisch gekeken naar de werkwijze van wijnboeren; van wijngaardbeheer tot het gewicht van de flessen.

Meijrink is ook innovatief in zijn verpakkingsaanpak. Hij promoot de ‘bag-in-box’ verpakking, een lichtgewicht en ruimtebesparende optie die de wijn tot wel zes weken goed houdbaar houdt. Dit concept is vooral in Frankrijk al populair, waar supermarkten vol staan met kwalitatieve ‘bag-in-box’ wijnen.

Voor de meer exclusieve wijnen die tijd nodig hebben om te rijpen, ziet Meijrink de ‘bag-in-box’ momenteel nog niet als een optie. Hij constateert echter dat veel wijnen tegenwoordig op jonge leeftijd worden gedronken. Als de producenten van topwijnen aansluiten, is er toekomstperspectief.

Met de groei van online winkelen heeft Meijrink ook een webshop opgericht, waarbij hij het belang van persoonlijk contact en maatadvies benadrukt. Hoewel het uitdagend kan zijn om dit via een webshop te realiseren, blijft hij toegewijd aan het bieden van kwalitatieve service en advies, zowel online als in zijn winkel.

Gerelateerde informatie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00