Proeverijen

Het hele jaar door zijn er bij mij in de winkel proeverijen. Meestal op vrijdag én zaterdag, vanaf 12 uur. De toegang tot de proeverijen is uiteraard gratis.

Als standaard heb ik het laatste weekend van de maand een proeverij met een thema. Dan staan er al gauw meer dan 8 wijnen op de proeftafel. De thema’s zijn heel divers:

Gratis proeverijen - Themaproeverij asperges
  • seizoensgroenten zoals asperges
  • vlees of vis van het seizoen, denk aan wild of mosselen
  • thema’s rondom een druif: Chardonnay zonder houtrijping, Pinot Noir buiten Frankrijk
  • een speciale of een wat onbekende wijnstreek zoals Beaujolais
  • een wijnstijl, zoals dessertwijnen of Port
  • mousserende wijnen rondom Kerstmis en oud en nieuw

Aan het begin van het jaar maak ik een globale planning. Die staat hieronder. Maar door de soms beperkte beschikbaarheid van wijnen of omdat een klant met een ander leuk thema kwam, kan de agenda best wat afwijken. Dus kijk regelmatig op deze pagina.


Bijpassende hapjes

Een van de leukste dingen van mijn vak zijn de wijn-spijscombinaties. Daarom heb ik geregeld hapjes bij de proeverijen zodat je kan proeven wat het effect is van een wijn op bijvoorbeeld kaas. Of juist andersom: wat is het effect van een kaas op verschillende wijnen. Leuk om dat zelf te ervaren.

Gratis proeverijen - de Proeftafel

Gratis

De toegang tot de proeverijen is GRATIS. Dus er zijn aan de proeverijen geen kosten of andere verplichtingen verbonden, tenzij anders vermeld. En je hoeft geen afspraak te maken. Een beetje afhankelijk van het thema heb ik 8 of meer wijnen openstaan. En we geven graag uitleg bij de wijnen.

De Proeftafel

Wanneer geen themaproeverij is, staan op de andere vrijdagen en zaterdagen over het algemeen de actiewijnen open op de Proeftafel. Dat gaat om acties als ‘Wijnen van de maand’, Palletvoordeel, 5+1 actie en ‘Even voorstellen …’ Ook die wijnen zijn te proeven op vrijdag en zaterdag, vanaf 12 uur. En ook hier is de toegang gratis.

Wijn kopen

Mocht je een wijn willen kopen, dan heb ik meestal voldoende voorraad. Wil je meer kopen, dan is de wijn over het algemeen de volgende week leverbaar. En natuurlijk worden, zoals altijd, aankopen van zes flessen of meer in de regio gratis thuisbezorgd.

Om het thema zo compleet mogelijk te maken, koop ik soms maar een doosje wijn in die niet in het assortiment zit. Uiteraard kan ik die op aanvraag dan wel leveren. Maar dat kan even wat langer duren.

Kortom: er is, zeker in het weekend, bij Wijnkoperij Meijrink van alles te beleven. Kom gerust langs. Je bent van harte welkom en neem de proef op de som.


Dit vind je misschien ook leuk

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00