Domaine de La Pirolette – Saint-Amour

Eind januari was ik met Reinier Broeks in de Beaujolais, om jaarafspraken met ‘mijn’ wijnboeren te maken en voor het eerst het Concours des Grands Vins du Beaujolais 1 te bezoeken. Op een dinsdagavond, na een lange reisdag, gingen we op zoek naar een plek om te dineren. We reden anderhalf uur rond, maar overal waren de deuren gesloten. De meeste restaurants gaan blijkbaar pas op donderdag open.

Le Carjot Domaine de la Pirolette 2020 Saint-Amour

Maar uiteindelijk vonden we gelukkig in het pittoreske dorpje Fleurie restaurant Auberge du Cep, het enige open restaurant. Laten ze nu ook nog eens een Michelinster (*) hebben. Alhoewel we in aanvang het enige tafeltje waren, was de sfeer warm en gezellig. En de klassiek Franse keuken voortreffelijk. Na de uitgebreide wijnkaart – met vooral veel Cru’s uit de Beaujolais – bekeken te hebben, kozen we voor Le Carjot 2020 van Domaine de La Pirolette uit Saint-Amour.

Medaille

Wat een verrassing was het toen bij thuiskomst in onze gîte bleek dat deze wijn begin januari een gouden medaille had gewonnen op het Concours International du Gamay in Lyon! En wat helemaal zo leuk maakt, ik importeer deze wijn sinds vorig jaar zelf!

Het is werkelijk een voorrecht om zo’n bekroonde wijn direct beschikbaar te hebben voor mijn klanten. Het geeft me de kans om een stukje van de prachtige Beaujolais-regio naar Nederland te brengen, en om jullie deel te laten uitmaken van deze unieke belevenis.

Eigen import

Het feit dat ik zelf de wijnen selecteer en importeer, maakt het delen ervan met mijn klanten nog specialer. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie te genieten van de voortreffelijke Le Carjot van Domaine de La Pirolette. En natuurlijk van de vele andere parels uit mijn selectie. Dit avontuur in de Beaujolais onderstreept het plezier en de passie die ik vind in mijn werk. Ik ben dankbaar dat ik dat met jullie kan delen.

  1. Reinier Broeks schreef een interessant artikel over medailles en Concours in Frankrijk: Is een wijn met een medaille garantie voor succes? Over dat medailles een goede leidraad zijn voor consumenten met minder wijnkennis, en die toch een goede wijn willen kopen. Hij eindigt zijn artikel met: ‘Maar nog beter is het om toch even naar de wijnspeciaalzaak te gaan voor een gedegen advies; en de perfecte wijn-spijscombinatie.’ Daar sluit ik me natuurlijk volledig bij aan. ↩︎

Gerelateerde berichten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00