Feest der zinnen!

Wanneer je sprankelende wijn, schitterend goud 
en rijk gedessineerde zijde samenbrengt, 
barst het feest der zinnen los …

Kom kijken, proeven en proosten op het einde van de zomer!

16 & 17 september houden Karolien van Mensvoort en Alexander van de Hoven een verkoopexpositie bij Wijnkoperij Meijrink.

Op vrijdag van 15 tot 18 uur en op zaterdag van 12 tot 17 uur.

Karolien van Mensvoort

Feest de zinnen! Karolien van Mensvoort

Karolien van Mensvoort (1965) studeerde in 1990 af aan de afdeling Mode van de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna werkte ze als freelancer voor veel verschillende Nederlandse modebedrijven als modeontwerper, printontwerper, technisch tekenaar en illustrator. Ook ontwierp ze prints voor de decorpapier- en interieurbranche. Sinds 2012 wijdt ze zich aan het (handgeweven) weven en breien, of het mengen van beide technieken.

Ik geloof dat de aanwezigheid van textiel je kalmeert en het bewustzijn van innerlijke schoonheid benadrukt; ze harmoniseren en kalmeren me tijdens het proces van ontwerpen, creëren en toepassen.

Karolien van Mensvoort
Feest der zinnen! T A N yellow zijden shawl

Shawls

De zijden shawls van Karolien van Mensvoort zijn intens van kleur, en de dessins zijn verfijnd qua vorm en ritme. Ze geven een eenvoudige outfit raffinement en niet onbelangrijk, warmte of verkoeling. Dat zijn immers de mooie eigenschappen van zijde. De unieke dessins met hun vaak subtiele kleurovergangen combineren gemakkelijk met de kleuren uit je garderobe. Ze zijn tijdloos qua design en gemaakt om een leven lang mee te gaan. Iets wat je nú mooi vindt, blijft mooi! Alle luxe shawls zijn door Karolien ontworpen en ze worden in Nederland bedrukt en daarna in eigen land met veel precisie afgewerkt tot duurzame shawls.


Kies een dessin dat bij je past of maak er een ander gelukkig mee. In een in Arnhem handgemaakte doos wordt de shawl per post naar je verstuurd.

Alexander van den Hoven

Beeldend kunstenaar Alexander van den Hoven is Meester-Goudsmid. Hij creëert al meer dan 46 jaar originele sieraden en heeft altijd verrassende ideeën. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit de natuur: bloemen, bomen, beekjes, rivieren in een landschap en daarnaast uit de geometrie en strakke vormen. Dat alles vormt de basis voor zijn bijzondere collectie.

De sieraden van Alexander zijn stuk voor stuk kleine kunstwerken. Driedimensionale beeldhouwwerkjes in goud of platina, en met edelstenen. Er ontstaat een idee, dat groeit, en vervolgens creëert hij het sieraad aan de werkbank.

Alexander aan de werkbank

Aan de werkbank wordt de Fine Art Jewellery van Meester-goudsmid Alexander van de Hoven geboren

Fairtrade goud

Verantwoord goud, goud afkomstig van eerlijke handel, fairtrade goud, hoe wordt het allemaal genoemd. Alexander gebruikt goud dat afkomstig is van gerecycled goud, Zijn goud koopt hij bij Drijfhout (Heimerle + Meule), bij Schöne Edelmetaal (Umicore) en bij Bijou Moderne, allemaal leveranciers die het Convenant Verantwoord Goud op 19 juni 2017 ondertekend hebben.

Feest der zinnen - Alexander van de Hoven

Tijdens het Feest der zinnen ! tonen Karolien van Mensvoort en Alexander van den Hoven hun creaties tijdens de verkoopexpositie bij Wijnkoperij Meijrink. Op 16 september van 15 – 18 uur en op 17 september van 12 – 17 uur.


Gerelateerde onderwerpen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00