Saint-Amour

Welkom in de Saint-Amour, de betoverende parel en Cru in de Beaujolais. De appellatie staat bekend om zijn prachtige oud-vulkanische landschappen en voortreffelijke wijnen. Als een van de kleinste Cru’s heeft deze regio toch veel te bieden aan wijnliefhebbers en reizigers. Saint-Amour heeft slechts 320 hectare wijngaard, maar veel historie en natuurschoon.

Op een gemiddelde hoogte van 280 meter boven de zeespiegel, gedijen de druiven van de Gamay Noir à Jus Blanc – kortweg: Gamay – perfect in de diverse bodems van graniet, leisteen en klei. Deze variatie in bodems geeft de wijnen van Saint-Amour hun unieke karakter en terroir. Lichte en charmante wijnen doordrenkt met aroma’s van iris, viooltjes en framboos. En krachtige en complexe varianten met tonen van kirsch en kruiden. Elke slok vertelt het verhaal van het terroir.

Amor

Saint-Amour, de meest noordelijke appellatie van de Beaujolais

Maar Saint-Amour is meer dan alleen wijn; het heeft een bijzondere geschiedenis en staat vandaag de dag voor romantiek. De naam zelf, afgeleid van de tot het christendom bekeerde Romeinse soldaat Amor, roept de sages op van vervlogen tijden. Volgens de overlevering vond Amor zijn toevlucht in Gallië, waar hij een klooster stichtte op de top van de heuvel die uitkijkt over de vallei van de Saône.

Wandel door de pittoreske straatjes van Saint-Amour-Bellevue, en word betoverd door het adembenemende uitzicht over de vallei. Met ongeveer 500 inwoners heeft dit dorp een intieme charme die je in elke hoek voelt. En laat je vooral culinair verwennen, terwijl je geniet van de lokale gerechten die perfect samengaan met de heerlijke wijnen van deze bijzondere appellatie.

Of je nu komt voor de wijnen, de geschiedenis of gewoon om te genieten van de rust en de schoonheid van het platteland, een bezoek aan Saint-Amour is een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen en je hart zal veroveren.

Gregory Barbet van Domaine de la Pirolette geeft uitleg over de bodem in Saint-Amour
Peter (links) krijgt van Gregory Barbet van Domaine de la Pirolette uitleg over de diverse bodems van de appellatie Saint-Amour

Gerelateerde berichten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00