Save the date: Riesling Proeverij 17 & 18 november

Onlangs heb ik met Reinier Broeks – ook vinoloog – een wijn(inkoop)reis gemaakt in de Mosel (D). We bezochten een aantal wijnboeren en hebben veel wijnen geproefd. Veel Riesling uiteraard – 60% van de Mosel-wijngaarden bestaat uit Riesling – en ook mooie Weissburgunders (Pinot blanc) en Spätburgunders (Pinot noir). Om jullie kennis te laten maken met deze kwaliteitswijnen organiseeer ik een Riesling Proeverij.

Na meerdere proefsessies hebben we gekozen voor Weingut Breit uit Piesport. Breit maakt wijnen die uitstekend aansluiten op de hedendaagse wensen van de wijndrinker: droge witte wijnen met diepgang en minder alcohol. 

Riesling Proeverij - Piesporter Goldtröpfchen

Samen importeren

Begin dit jaar ben ik begonnen met ‘Samen importeren’. Ik selecteer een wijnboer en neem wat proefflessen mee naar Nederland. Mijn klanten komen proeven en helpen zo te bepalen welke wijnen ik ga importeren.

Plaats je meteen een bestelling, dan krijg je een aantrekkelijke korting. De wijnen worden binnen een paar weken geleverd.

‘Samen importeren is Samen profiteren’

Weingut Breit

Vanaf het begin van de overname in 2000 is Holger begonnen om van het Weingut (sinds 1880) een toekomstbestendige onderneming te maken. Hij investeerde in de modernste wijnkeldertechnologie.

En door verkoop van 1 hectare was hij in staat om een stuk van de felbegeerde wijngaard Goldtröpfchen te kopen en zijn wijngaardareaal uit te breiden tot 6,5 hectare.

Riesling Proeverij - Holger Breit

Terroir

We hebben voor Weingut Breit gekozen omdat de wijnen een schoolvoorbeeld zijn van hoe een Mosel-Riesling moet zijn. Mooie, stevige zuren gecombineerd met een heel klein beetje restsuiker wat spannende en complexe wijnen geeft. 

Misschien heb je wel eens gehoord van terroir? Nou, dit is terroir! De druiven, de bodem, het klimaat en de hand van de wijnmaker komen samen in een van de mooiste Rieslings uit de Mosel.

Riesling Proeverij

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Save the date: Riesling Proeverij 17 & 18 november”

Reacties zijn gesloten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00