Voorintekening vervangt Voorverkooop

Gestopt met Voorverkoop

Het is mijn doel om je de beste wijnen aan te bieden tegen de beste prijs. Om dat te kunnen blijven doen, heb ik mijn inkoopwerkwijze wat veranderd. Decennialang was het gebruikelijk voor grote wijnen – uit bijvoorbeeld de Bordeaux (En Primeur) of Bourgogne – dat je je al kort na de oogst in kon schrijven voor levering, een jaar of twee later. Een systeem dat eigenlijk failliet is. Daarom: voorintekening vervangt voorverkoop!

De beperkte beschikbaarheid (schaarste) en de exclusiviteit zorgde voor flinke prijzen, zelfs in de voorverkoop. Maar door ze ruim vooraf te betalen kreeg je een aanzienlijke korting. Je was verzekerd van levering en de producent van afname. Een win-win.

Het systeem is trouwens bedacht door de wijnproducenten zodat ze snel voldoende financiële middelen hadden voor hun bedrijfsvoering.

Prettige Voorintekening

De wijnen moesten meestal bij je thuis ook nog jaren liggen voordat ze op dronk waren. Tegenwoordig echter, worden de wijnen meer gemaakt om relatief snel te drinken en is er een kleine afname in de consumptie van (de betere) rode wijnen waardoor ze ruimer beschikbaar zijn in de Nederlandse wijnhandel. 

Niet van deze tijd

Daarom is de voorverkoop in mijn ogen niet meer van deze tijd en heb ik besloten ermee te stoppen.

Maar niet getreurd, want ik heb een nieuwe manier gevonden om je de beste wijnen te kunnen blijven leveren tegen een aantrekkelijke prijs. Ik ga namelijk werken met ‘Voorintekening’. Dit betekent dat ik als wijnhandelaar grotere hoeveelheden wijn kan importeren of inkopen in Nederland tegen een scherpere prijs, omdat ik verzekerd ben van jouw afname.

Samen importeren

Eigen import stempel

Voorintekening is eigenlijk ‘samen importeren’. En samen importeren betekent dat ik als wijnhandelaar grotere hoeveelheden wijn kan importeren tegen een scherpere prijs, omdat ik verzekerd ben van je afname.

De doorlooptijden zijn veel korter: je komt op een vrijdag of zaterdag proeven, maakt een selectie en betaalt je bestelling direct, waarna ik, meestal binnen een week, de order plaats bij de wijnboer. Met een paar weken is de wijn dan al in Nederland en snel daarna is je wijn beschikbaar. (dus niet meer 1,5 jaar of 2 jaar wachten op je bestelling).

Voordelen

Vooraf proeven

Je proeft de wijn eerst voordat je bestelt. Dat was met het oude systeem onmogelijk en je destijds moest vertrouwen op de proefnotitie van de wijnproducent. Nu kun je zelf bepalen wat je lekker vindt. Op een vrijdag/zaterdag staan de wijnen klaar op de proeftafel.

Unieke wijnen

Doordat ik de wijnboeren en de wijnen zelf selecteer, is de hoge kwaliteit van de wijnen gegarandeerd. Het gaat vaak om wat kleinere wijnboeren die voortreffelijke wijnen maken die voldoen aan de hoogste standaarden. De enig uitdaging is dat de wijnen meestal in kleinere oplages, soms maar 2.000 flessen, worden gemaakt. Gevolg is dan dat ze snel ‘op’ zijn.

Snelle levering

De wijnen die ik voor de Voorintekening heb gekozen, zijn altijd beschikbaar en staan bij de wijnboer meestal binnen een week klaar om te verzenden. De transporteur heeft dan maximaal twee weken nodig om de wijn bij mij in de winkel te krijgen. Alles bij elkaar een heel korte doorlooptijd van bestelling tot levering.

15% korting sticker

Korting

Door eigen import kan ik veel wijn net onder de marktprijs aanbieden. Om het ‘Samen importeren’-voordeel ook voor mijn klanten duidelijk te maken, geef ik standaard 15% korting op de toekomstige winkelverkoopprijs. Uiteraard geldt dat alleen voor de eerste bestelling.

Allemaal redenen voor mij om mijn inkoop te veranderen: Voorintekening vervangt Voorverkoop.

Gerelateerde berichten

Domaine Auvigue
Voorintekening, zo werkt het

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00