Domaine Auvigue

Domaine Auvigue

Sinds de oprichting in 1946 is La Maison Auvigue uit het dorp Fuissé een gepassioneerde ambassadeur van de appellatie Pouilly-Fuissé. Wat begon als handelshuis, groeide uit tot wijnhandelaar en vervolgens tot eigenaar van wijngaarden in het hart van de appellatie. De zorgvuldig geselecteerde druiven komen van de beste percelen van de Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en andere Mâcon-appellaties.

Familie en vrienden

Maison Auvigue is van het begin af aan een familiebedrijf geweest, en de passie voor Pouilly-Fuissé zit in het DNA van de familie. Sylvain Brenas-Auvigue, achterkleinzoon van de oprichter, nam het bedrijf in 2016 over. Hij heeft een grote liefde voor de wijngaarden in het zuiden van de Mâconnais. Speciaal voor de wijngaarden rond de indrukwekkende Roche de Solutré; met daar omheen de dorpen Vergisson, Solutré-Pouilly en Pouilly. Hij kent elk van de percelen (climats) die hij beheert als zijn broekzak. Of het nu gaat om de 8 hectare ‘Pouilly-Fuissé’ in eigendom, of om de percelen van zijn bevriende wijnboeren met wie Maison Auvigue al decennia lang samenwerkt.

Helicopterview La Roche de Solutré
La Roche de Solutré. Met rondom 1er Cru wijngaarden zoals ‘Au Vignerais’, ‘Le Clos du Solutré’, ‘Les Crays’, ‘Sur la Roche’ en ‘La Grange Murger’.

Bio

In de wijngaard en in de kelder waar de wijnen worden gemaakt, zijn Sylvain en zijn collega Céline Hirsch heel toegewijd. Elke ingreep in het vinificatieproces moet gerechtvaardigd zijn en is beperkt tot het strikt noodzakelijke. Dat staat overigens geheel los van of het gaat om conventionele of biologische wijn. De wijnen moeten alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.

Terroir

Elk climat heeft zijn eigen verhaal. De witte wijnen zijn een mooie combinatie van frisheid en mineraliteit. Ze zijn complex en subtiel tegelijkertijd. Maison Auvigue heeft voor elk climat een unieke werkwijze, een specifieke vinificatiemethode waardoor iedere wijn zijn eigen terroir, zijn eigen identiteit, krijgt.

De winkel en het proeflokaal zijn gevestigd in een voormalige kerk, geheel gerenoveerd met behoud voor de oorspronkelijke architectuur. De kelder is als een kathedraal van vaten waarin de cuvées geduldig wachtend totdat ze gebotteld worden. Achter de spitse bogen bevindt zich de wijnbibliotheek. Met een verzameling zeldzame wijnen als herinnering aan de roemruchte wijngaarden van Mâconnais: Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en andere fameuze appellaties in de regio.


De wijnen van Domaine Auvigue bij Wijnkoperij Meijrink

15% korting sticker

Tijdens de VOORINTEKEN-dagen – van vrijdag 7 juli tot en met zaterdag 15 juli – krijg je 15% ‘Samen-Inkopen-Voordeel’ op de gehele bestelling. Vanaf 6 flessen bezorgen we in de regio gratis thuis.

BESTELFORMULIER

Bestelformulier Voorintekening Domaine Auvigue

Mâcon-Villages 2021

Mâcon-Villages AOP, Bourgogne
Lichtere, verfijnde en toch rijke wijn, goede zuren, rond mondgevoel
Meijrink-Broeks 88 / 100 punten
Prijs per fles € 18,95


Mâcon Solutré-Pouilly 2022

Mâcon-Villages AOP, Bourgogne
Mooi in balans, aangename zuren, enigszins romig, en een medium body
Meijrink-Broeks 88 / 100 punten
Prijs per fles € 20,75


Saint-Véran 2021

Saint-Véran AOP, Bourgogne
Aroma’s van citrusvruchten, bloesem en witte perzik. Fris en tegelijkertijd rond en stevig
Meijrink-Broeks 90 / 100 punten
Prijs per fles € 23,25


Pouilly-Fuissé ‘Les Villages’ 2021

Pouilly-Fuissé AOP, Bourgogne
Frisse aroma’s van witte bloemen, peer, perzik, en (ceder)houttonen. De smaak is rijk, rond en met frisse zuren
Meijrink-Broeks 90 / 100 punten
Prijs per fles € 33,25


Pouilly-Fuissé Premier Cru ‘Au Vignerais’ 2021

Pouilly-Fuissé 1er Cru AOP, Bourgogne
Aangename frisheid van citrusvruchten en cederhout. Een echte terroir-wijn, met verfijnde zuren.
Meijrink-Broeks 90 / 100 punten
Prijs per fles € 39,85


Pouilly-Fuissé 1er Cru ‘La Frérie’ 2021

Pouilly-Fuissé 1er Cru AOP, Bourgogne
Aroma’s van witte bloemen en viooltjes, en een vleugje hazelnoot. Na rijping hints van truffel, honing en cederhout.
Meijrink-Broeks 92 / 100 punten
Prijs per fles € 41,50

Kaart van de appellatie Pouilly-Fuissé
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00