Zomerse wijntrends 2024 – ontdek de smaak van de zomer

Terwijl Nederland zich na veel regen voorbereidt op een warmere periode, werpt Delta Wines, de marktleidende wijnimporteur in Nederland, een blik op de verwachte zomerse wijntrends voor het komende seizoen 2024.

beeld: Patricia van Dun – van Gool

De kracht van zomerse wijnen: rosé en Italiaanse verfijning

Rosé blijft een onbetwiste favoriet tijdens de zomermaanden, goed voor maar liefst 19% van de totale omzet in deze periode. Vooral rosé uit de Provence en van Pinot Grigio voeren de boventoon, waarbij consumenten steeds vaker kiezen voor de verfijnde smaken van deze wijnen. Volgens recente gegevens van marktonderzoeksbureau Nielsen IQ blijft de populariteit van rosé gestaag groeien, met een toenemende vraag naar hoogwaardige varianten.

Italië is een dominante speler op de Nederlandse wijnmarkt, met een groeiend aandeel dat voornamelijk wordt aangedreven door de opkomst van Pinot Grigio, Pinot Grigio rosé en prosecco. Deze wijnen winnen aan populariteit vanwege hun verfrissende karakter en veelzijdigheid, waardoor ze perfect passen bij zomerse gelegenheden en gerechten. Zo verkoos Delta Wines aan het begin van het voorjaar al de Pinot Grigio rosé van producent Mezzacorona, Fildirose, tot rosé van het jaar.

Voorkeur voor lichtere stijlen: sterke opkomst in het zomerseizoen

De Nederlandse consument geeft steeds meer voorkeur aan lichtere wijnstijlen. Verdejo en Pinot Blanc laten een opmerkelijke groei zien tijdens de zomermaanden. Ook Vinho Verde (Noord-Portugal), vooral bekend vanwege zijn frisse en fruitige smaakprofiel en lagere alcoholpercentage, wordt steeds vaker ontdekt door Nederlandse wijnliefhebbers op zoek naar nieuwe en originele opties. Het zijn wijnen die vanaf het terras makkelijk doorgedronken kunnen worden vanwege hun brede inzetbaarheid bij zomerse gerechten.

Bron: Deltawines.eu


Dit vind je misschien ook leuk

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00