George Clooney’s sterrenwijn uit de Provence

George Clooney kocht in 2021 Domaine du Canadel, in Brignoles, departement Var. Met een eigen wijngaard van vier hectare groot. Dit voorjaar brengen hij en zijn vrouw Amal hun eerste wijnen, oogstjaar 2023, op de markt; een witte en een rosé. Onder de appellatie Coteaux Varois en Provence.

Na de succesvolle ondernemingen van Brad Pitt en andere beroemdheden in de wijnwereld, betreedt George Clooney nu ook deze arena met zijn eigen wijngaard. Domaine du Canadel is gelegen in de prachtige Provence, Frankrijk. Samen met zijn vrouw, Amal, heeft Clooney zich gewaagd aan de productie van wijn. Hij borduurt daarbij voort op zijn eerdere ervaringen in de drankindustrie met zijn tequilamerk Casamigos.

De Clooney’s, die het landgoed in 2021 kochten, hebben nu de ambitie om hun passie voor wijn te delen met de wereld door komend voorjaar hun eerste wijnen te lanceren. Een witte wijn en een rosé, beide onder de AOC Coteaux Varois en Provence.

George Clooney eigen wijngaard - Laurence Berlemont
Laurence Berlemont – (c) Gilbert Rinaudo

Laurence Berlemont, oenologe

De wijnen zijn het resultaat van de samenwerking met de ervaren oenologe Laurence Berlemont. Van haar wordt gezegd: ‘Oenologue des stars, et star des oenologues’. Wijnmaker van beroemdheden en beroemdheid onder de wijnmakers. Berlemont verzorgde als technisch adviseur de wijngaarden van Brad Pitt en Angelina Jolie in Miraval. Evenals de 15 hectare wijngaarden van Philippe Guillanton, voormalig CEO van Yahoo. En ook nog de wijngaarden van Château Margüi in Chateauvert voordat die in 2014 werden verkocht aan George Lucas.

Terwijl het wachten is op de onthulling van de naam van de wijnen, is de betrokkenheid van de Clooney’s bij hun nieuwe onderneming duidelijk zichtbaar door hun veelzijdige interesses in het wijnmaken en zakelijk inzicht.

De Provence blijft een magneet voor beroemdheden die zich willen onderdompelen in de kunst van wijnmaken, en door de toevoeging van George en Amal Clooney met hun eigen wijngaard aan deze prestigieuze lijst, is de regio nog aantrekkelijker voor wijnliefhebbers wereldwijd.


Gerelateerd berichten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00