Themaproeverij Rosé, de gastronomische alleskunner – 31 mei en 1 juni

Rosé is de ideale voorjaarswijn, vandaar dat de wijn nu in het zonnetjes staat tijdens deze Themaproeverij. Met het verfrissende en dorstlessende van witte wijn, en de bite en kruidigheid van lichte rode Rhône-wijnen. Met prachtige kleuren van zacht bleek via koperkleurig tot een bijna robijnrood.

Altijd goed

Door de grote verscheidenheid aan stijlen is er voor elke gelegenheid of bij elk gerecht wel een passende rosé te vinden. Een keur aan aroma’s: meloen, citrus, bloemen of rood fruit, het is allemaal terug te vinden in rosé. Van strak droog tot een heel klein aangenaam zoetje, van knisperend fris tot zacht kruidig. Het smaakt allemaal naar meer.

Maar wat is rosé eigenlijk?

Het meest simpele antwoord: witte wijn gemaakt zoals rode wijn. Er zijn verschillende manieren om rosé te maken, maar het in de kern komt het neer op: blauwe druiven persen, de schilletjes voor de kleur nog enkele uren aan het sap toevoegen, filteren, bottelen en drinken maar. Hier meer info over rosé

Kwaliteit is steeds beter

Het maken van rosé gaat terug tot de tijd van de Feniciërs en de oude Grieken, maar is pas de laatste decennia door het grote publiek ontdekt. Een hype volgende en de – meestal – tafelwijnen (IGP) overspoelden de terrassen.  Natuurlijk waren er uitzonderingen zoals Tavel of Bandol rosé van Tempier. En wat te denken van Clos Cibonne of Château de Pibarnon (ook Bandol)?

In 2023 heeft de kwaliteitsontwikkeling van rosés een heus gezicht gekregen. In de vorm van een nieuwe eigen appellatie Sable de Camargue AOP. De ‘Gris‘ mag van meerdere druivenrassen gemaakt worden, de ‘Gris de gris‘ alleen van Grenache. 

Kom proeven – 31 mei en 1 juni, vanaf 12 uur

Kom aanstaande vrijdag en zaterdag proeven van al dat lekkers, tijdens de Themaproeverij Rosé. Vanaf 12 uur. En de toegang is uiteraard gratis, zoals gewoonlijk.


Alle prijzen zijn inclusief btw en per fles of per bag-in-box.
De aanbieding geldt tot en met 1 juni 2024 en/of zolang de voorraad strekt.
Aankopen van 6 flessen of meer worden in de regio gratis thuisbezorgd.
(Prijswijzigingen en druk- en schrijffouten voorbehouden.)


Vergelijkbare berichten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00