Van Voorverkoop naar Voorintekening

Het is mijn doel om u de beste wijnen aan te bieden tegen de beste prijs. Om dat te kunnen blijven doen, heb ik mijn inkoopwerkwijze wat veranderd: van Voorverkoop naar Voorintekening.

Decennialang was het gebruikelijk voor grote wijnen – uit bijvoorbeeld de Bordeaux (En Primeur) of Bourgogne – dat u zich al kort na de oogst in kon schrijven voor levering, een jaar of twee later.

De beperkte beschikbaarheid (schaarste) en de exclusiviteit zorgde voor flinke prijzen, zelfs in de voorverkoop. Maar door ze ruim vooraf te betalen kreeg u een aanzienlijke korting. U was verzekerd van levering en de producent van afname. Een win-win.

Het systeem is trouwens bedacht door de wijnproducenten zodat ze snel voldoende financiële middelen hadden voor hun bedrijfsvoering.

De wijnen moesten meestal bij u thuis ook nog jaren liggen voordat ze op dronk waren. Tegenwoordig echter, worden de wijnen meer gemaakt om relatief snel te drinken en is er een kleine afname in de consumptie van (de betere) rode wijnen waardoor ze ruimer beschikbaar zijn in de Nederlandse wijnhandel. 

Daarom is de voorverkoop in mijn ogen niet meer van deze tijd en heb ik besloten ermee te stoppen.

Maar niet getreurd, want ik heb een nieuwe manier gevonden om u de beste wijnen te kunnen blijven leveren tegen een aantrekkelijke prijs. Ik ga namelijk werken met ‘Voorintekening’. Dit betekent dat ik als wijnhandelaar grotere hoeveelheden wijn kan importeren of inkopen in Nederland tegen een scherpere prijs, omdat ik verzekerd ben van uw afname.

Samen importeren

Het is eigenlijk een soort ‘samen importeren’, waarbij we samen profiteren van de voordelen van grotere afnames. U betaalt weliswaar nog steeds vooraf, maar krijgt de wijnen over het algemeen binnen een maand geleverd. En met een aantrekkelijke korting op de normale verkoopprijs.

Leuk is ook dat het meestal wijnen betreft die alleen door mij geïmporteerd (gaan) worden. En voordat u bestelt zijn de wijnen eerst in de winkel te proeven.

Van Voorverkoop naar Voorintekening lijkt een woordenspel, maar is wel wezenlijk anders. Van soms jaren wachten op reeds betaalde wijnen waarvan je niet weet hoe ze (gaan) smaken naar grote betrokkenheid bij het hele importproces en vooraf proeven van wat je koopt.

Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe werkwijze ons alleen maar ten goede zal komen. Samen kunnen we blijven genieten van de beste wijnen tegen een goede prijs.


Gerelateerde berichten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00