Geen synthetische ethanol in Kopke Port

De importeur van Kopke Port, Wijnhandel van Ouwerkerk uit Arkel, reageert in een mail (17 maart) op de uitzending van het tv-programma Meldpunt van 7 januari jl. Daarin wordt melding gedaan van synthetische ethanol in 10- en 20-jarige Kopke portwijnen.

Van Ouwerkerk in de mail: ‘(…) een onafhankelijk onderzoeksinstituut heeft bewezen dat er geen sporen van synthetische ethanol in onze portwijnen zaten. (…)’ Het gerenommeerde testlaboratorium Eurofins Analytics France Laboratory in Nantes heeft dit onderzoek uitgevoerd. Ze maakten gebruik de enige erkende analysemethode door de Organisation Internationale de la vigne et du vin, de OIV. (…).’ Deze technische analyse – de EN ISO 17025, uitgevoerd door Eurofins, sluit duidelijk de aanwezigheid van synthetische ethanol in de Kopke Ports uit.

Volgens Sergio Marly, CEO van Sogevinus, het bedrijf achter Kopke, heeft kwaliteit van Port altijd de hoogste prioriteit. Het bedrijf begrijpt dan ook niet hoe de Rijksuniversiteit Groningen de vermeende sporen van ethanol heeft kunnen vinden. ‘We hanteren de hoogste kwaliteitsnormen voor onze portproductie.’

In de mail aan haar relaties dankt Wijnhandel van Ouwerkerk voor het vertrouwen en de samenwerking in de achterliggende maanden. Het bedrijf hoopt dat de consument weer met volle teugen van de mooie Port van Kopke (zonder synthetische ethanol) gaat genieten.

Verklaring Eurofins over de analyse van negen monster van Kopke Port
Statement Sogevinus als reactie op de Meldpunt-uitzending en de ondernomen actie


Gerelateerde artikelen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00