Aspergewijn proeverij 16 april

Themaproeverij Aspergewijnen

Zaterdag 16 april, van 12 tot 17 uur
Themaproeverij Aspergewijnen
10 heel verschillende wijnen
Heerlijke aspergehapjes

Asperges! Leuk en lekker, zeker met Pasen. Maar … hoe maak je ze klaar en met welke saus? En misschien nog wel belangrijker, welke wijn past erbij? 

Omdat ook voor asperges geldt dat er meerdere wijnen geschikt zijn, heb ik zaterdag 16 april een themaproeverij met aspergewijnen. Heel divers: Grüner Veltliner, Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Muscat, wijn uit Soave en twee heerlijke rosés.

The proof of the pudding is in the eating, dus ik heb restaurant Postelein gevraagd verschillende aspergehapjes te maken zodat u proefondervindelijk de best passende wijn kunt kiezen.

En om u helemaal op weg te helpen heb ik vanaf donderdag 14 april een leuke aanbieding: een fles Pinot Blanc en een bos asperges (ca. 500 gram) voor € 13,95. De wijnproducent is Wolfberger uit de Alsace en de asperges komen van Hans Hendriks, de groenteman in Nieuw Schoonoord, Velp.

Kijk voor de asperges op:
Asperges schillen (filmpje)
Asperges koken (tekst)

En voor de sausen op:
Sauce Hollandaise (tekst)
Bechamelsaus (tekst én filmpje)
Beurre noisette (tekst)

De bechamelsaus is een echte basissaus. Daar is van alles aan toe te voegen. Flinterdunne reepjes beenham, bieslook, zalmsnippers, noem maar op. Maar puur met wat nootmuskaat is ook heerlijk.

Kijk ook even naar de mailing.


Gerelateerde artikelen

3 gedachten over “Aspergewijn proeverij 16 april”

Reacties zijn gesloten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00