Themaproeverij: Hollandse Nieuwe Haring en wat erbij te drinken

Hollandse Nieuwe Haring

Kom proeven op vrijdag 21 & zaterdag 22 juni, vanaf 12 uur

Omdat de haring dan aan het vereiste vetpercentage van ten minste 16% voldoet, start woensdag 19 juni de verkoop van de ‘Hollandse Nieuwe’.

Het Visbureau over deze bijzondere dag: Door het vaststellen van een eerste verkoopdag heeft de Hollandse Nieuwe als enig Nederlands levensmiddel een ‘Primeur’-status, te vergelijken met de jaarlijkse introductie van de Beaujolais Nouveau op de derde donderdag in november, in Frankrijk. 

Echte Hollandse Nieuwe

Hollandse Nieuwe Haring
  • heeft een vette smaak met een vleugje zeewater; vettig en fris met een malse structuur;
  • is helder rood of roze van kleur. Ook de oogjes kleuren fris rood wanneer het gaat om een verse haring;
  • glimt en heeft een zilveren glans. Oude haring glanst niet.

Bij Hollandse Nieuwe drink je:

  • Manzanilla (Sanlúcar de Barrameda, Spanje)
  • Muscadet de Sèvre et Maine (Loire, Frankrijk)
  • Crémant de Bourgogne (Bourgogne, Frankrijk)
  • Cidre Brut Artisanal (Normandie, Frankrijk)
  • Corenwijn 2 jaar oud (Amsterdam)

Ervaar het zelf

Waarom deze dranken een match made in heaven zijn, kun je zelf ervaren. Ik vertel je dan ook waarom. Kom proeven op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni, vanaf 12 uur.

TIP vooraf: combineren met uitjes is op zijn zachtst gezegd bijna nooit een succes.

Kom de Hollandse Nieuwe Haring met bijpassende wijnen proeven op vrijdag 21 & en zaterdag 22 juni, vanaf 12 uur!


Deze vind je misschien ook leuk

1 gedachte over “Themaproeverij: Hollandse Nieuwe Haring en wat erbij te drinken”

Reacties zijn gesloten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00